در حالی این روزها موضوع تبدیل آشوراده به مرکز گردشگری، «داغ» شده که سازمان بازرسی از تذکر به محیط زیست و توقف واگذاری خبر می‌دهد اما سازمان محیط زیست، منکر دریافت هر گونه تذکری از بازرسی شده و سازمان گردشگری هم اعلام کرده با قوت آشوراده را تبدیل به قطب گردشگری می‌کند، حال آشوراده مانده و آشی که مسئولان با مزه «اختلاف» برایش پخته‌اند.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، دولت تدبیر و امید در سفری به استان گلستان تصمیم بر تبدیل جزیره بکر آشوراده در منطقه حفاظت شده میانکاله به «مرکز گردشگری» می‌گیرد و بلافاصله تمهیدات عملی شدن این تصمیم با تفاهم مشترک سازمان محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مهیا می‌شود، تفاهم‌نامه‌ای برای تبدیل 380 هکتار از آشوراده به مرکز گردشگری که 38 هکتار آن را ساخت و ساز انجام دهند.

اما این تفاهم‌نامه، صدای اکثر کارشناسان و دلسوزان محیط زیست را بلند می‌کند تا جایی که حتی کهرم، مشاور خانم ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست نیز در رسانه‌ها صراحتاً این تصمیم را نادرست اعلام می‌کند و بر این اعتقاد است که محیط زیست در موضوع «آشوراده» باخت.

حتی دو نفر از معاونان اسبق سازمان محیط زیست، دلاور نجفی و محمد باقر صدوق نیز به دلیل موافقت سازمان محیط زیست با تغییر کاربری جزیره آشوراده به گردشگری به سازمان بازرسی کل کشور شکایت می‌کنند. پیش از این، سازمان بازرسی یک بار دیگر هم در سال 84 به موضوع آشوراده وارد و مانع از واگذاری آن به بخش خصوصی شده بود.

هفتم دی‌ماه امسال در گزارشی با عنوان ««مافیا» دوباره به جان «آشوراده» افتاد» به تشریح آنچه بر آشوراده از گذشته تاکنون پرداختیم و از قول دلاور نجفی، معاون اسبق سازمان محیط زیست اعلام کردیم که سرمایه‌گذار 10 سال پیش آشوراده که در اقدامی غیرقانونی ادعای مالکیت این زمینها را داشت دوباره قرار است سرمایه‌گذار این تفاهم‌نامه جدید ایجاد مرکز گردشگری آشوراده در دولت تدبیر و امید شود و همه امیدها برای آشوراده را ناامید کند.

محیط زیست: نامه‌ای از سازمان بازرسی دریافت نکردیم

نهم دی‌ماه دلاور نجفی، معاون اسبق سازمان محیط زیست اعلام می‌کند که سازمان بازرسی کل کشور در نامه‌ای به سازمان محیط زیست روند واگذاری آشوراده به گردشگری را متوقف کرده است اما بلافاصله محمد مجابی، معاون حقوقی سازمان محیط زیست، منکر دریافت نامه از سازمان بازرسی کل کشور می‌شود و می‌گوید که محیط زیست در نامه‌ای به گردشگری اعلام کرده است اجرای طرح منوط به انجام امور مشخصی از تفاهم‌نامه است و به تأخیر می‌افتد.

سازمان بازرسی: به محیط زیست تذکر دادیم و واگذاری آشوراده را متوقف کردیم

اما سازمان بازرسی کل کشور دهم دی‌ماه امسال رسماً به رسانه‌ها اطلاع رسانی می‌کند که «محیط زیست «تذکر» گرفت/ سازمان بازرسی واگذاری «آشوراده» را متوقف کرد» محمد جواد حشمتی معاون نظارت و بازرسی امور تولید و توسعه سازمان بازرسی کل کشور در خصوص برخی اخبار در مورد توقف واگذاری جزیره آشوراده با حکم سازمان بازرسی می‌گوید: بعد از وصول اخبار و اطلاعات و همچنین شکایتی که به سازمان بازرسی شده بود، سوالاتی را از سازمان محیط زیست مطرح کردیم و سوابق این مسئله را خواستیم که آنها نیز به سازمان بازرسی ارسال کردند و متعاقب پیگیری و تذکر سازمان بازرسی در حال حاضر خود سازمان محیط زیست این مسئله را منتفی کرده تا بررسی‌های لازم صورت بگیرد.

وی درباره مفاد نامه ارسالی از سوی سازمان بازرسی کل کشور به سازمان محیط زیست اظهار داشت: در این نامه اشاره شده که اخبار و اطلاعات دریافتی حاکی از این است مذاکراتی انجام گرفته و فعل و انفعالاتی در آن منطقه در حال صورت گرفتن است.

معاون سازمان بازرسی کشور با بیان اینکه در خصوص آشوراده به سازمان محیط زیست هم نامه نوشتیم و هم به صورت شفاهی صحبت کردیم، اظهار داشت: کارشناسان سازمان بازرسی به این موضوع ورود و پیگیری کردند؛ یک بحث حقوقی و مبنایی با مسئولان سازمان محیط زیست داشتیم که خوشبختانه این تذکرات مبنایی مورد توجه قرار گرفت و این سازمان متعاقب ورود و تذکر سازمان بازرسی، این اقدام را صورت داد و واگذاری آشوراده را متوقف کرد.

حشمتی با اشاره به ارسال نامه تذکر سازمان بازرسی به سازمان محیط زیست در تاریخ 25 آذر ماه سال جاری، خاطرنشان کرد: چنین اقدامی سابقه قبلی دارد، در سال 84 نیز همین اتفاق رخ داد که حدود 380 هکتار از اراضی آشوراده را تقریبا واگذار کرده بودند اما با ورود بخش‌های دولتی و سازمان بازرسی کل کشور این موضوع متوقف شد؛ حتی سند مالکیت نیز صادر شده بود که با پیگیری‌های صورت گرفته و ورود محاکم قضایی، این اسناد مالکیت باطل شد و زمین‌ها به حالت قبل برگشت.

وی ادامه داد: اخیرا نیز در اجرای همان مصوبه هیئت دولت در سال 84، یک اقداماتی صورت گرفته و در اجرای همان مصوبه توافقی بین سازمان محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفته و قرار شده همین مقدار 380 هکتار زمین جزیره آشوراده را برای استفاده‌های عمومی در قالب طرح‌های گردشگری و تفریحی واگذار کنند.

معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کشور لازمه واگذاری زمین‌های آشوراده برای استفاده عمومی در قالب طرح‌های گردشگری و تفریحی را این مسئله دانست که از قبل طرح آن تهیه و بررسی شود و موانع قانونی مورد توجه قرار گیرد و افزود: چرا که هرگونه استفاده و بهره‌بردای از این قبیل منابع باید طرح توجیهی متقن داشته باشد و کار کارشناسی لازم بر روی آن با توجه به اسناد بالادستی به خصوص برنامه پنج ساله پنجم توسعه صورت بگیرد و در شورای عالی حفاظت محیط زیست که جلسات آن به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل می شود، بررسی، تصویب و سپس به مرحله اجرا برسد.

وی تصریح کرد: حتی توضیحات برخی از مقامات سازمان محیط زیست را به صورت مکتوب گرفتیم که آنها نیز دقیقا به نقطه نظر ما رسیدند و تاکید کردند این توافقنامه در صورتی اجرا می‌شود که زمینه‌های قانونی آن فراهم شود.

گردشگری: نامه وجود خارجی ندارد/ با قوت آشوراده را تبدیل به قطب گردشگری می‌کنیم

علی‌رغم اصرار و انکار سازمان بازرسی و سازمان محیط زیست درباره ارسال یا عدم ارسال نامه برای توقف واگذاری آشوراده و تبدیل آن به مرکز گردشگری و در حالی که این دو سازمان از توقف روند اجرایی پروژه خبر می‌دهند اما سعید شیرکوند، معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اصرار دارد «تصمیمات دولت برای بهره برداری از جزیره آشوراده به منظور گردشگری و تبدیل آن به قطب گردشگری بر اساس تمام قوانین و مقررات ذی ربط و ملاحظات زیست محیطی اتخاذ شده و با قوت و قدرت ادامه پیدا خواهد کرد.»

وی گفته است: برخی منابع خبری اعلام کرده‌اند که سازمان بازرسی کل کشور طی نامه ای ، دستور توقف عملیات اجرایی طرح گردشگری آشوراده را صادر کرده است، اما باید گفت چنین نامه ای وجود خارجی ندارد و نامه ادعا شده نه به سازمان محیط زیست و نه به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری واصل نشده است و معلوم نیست اصحاب رسانه و برخی افراد بر چه اساسی چنین ادعایی را مطرح کرده اند.

وی اضافه کرد: تصمیم در مورد استفاده از جزیره آشوراده پس از طی کردن کلیه فرآیند های قانونی آن توسط دولت محترم اتخاذ شده و طبیعی است که این تصمیمات قانونی توسط دولت باید به وسیله دستگاه های اجرایی مورد توجه و عمل قرار گیرد.

با این اوصاف، آنچه در حال حاضر برای دوست‌داران محیط زیست حائز اهمیت است این است که فعلاً روند واگذاری و تبدیل آشوراده به مرکز گردشگری متوقف شده است حال از سوی سازمان بازرسی باشد یا سازمان محیط زیست. اما مسئولان باید با دقت نظر بیشتری، مجوز برای بهره‌برداری از مناطق تحت حفاظت محیط زیست دهند و در انتخاب سرمایه‌گذار نیز در چاه سال 84 نیفتند!


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۲۳:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
    0 0
    در چند سال اخیر متاسفانه محیط زیست فقط با شکار و مرگ چند راس خرس و بز کوهی و قوچ و پلنگ مطرح شده و مسائل اصلی اش توجه نشده. از جمله تخریب و تصرف و ناامنی زیستگاهها که عامل 70 درصد نابودی و انقراض جمعیت است و شکار و اسله غیر مجاز 30 درصد سهم دارد و محیطبان فقط کارش این شده که از صبح تا عصر در پاسگاه برود و گشت بزند تا یک شکارچی متخلف شناسایی کند که اشتبه است و بیانگر عدم توجه به مسائل اصلی است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس